Brazilija izbrala švedske lovce JAS-39 gripen

by Urednik

V BRAZLIJI GRIPEN PREMAGAL LOVCA F/A-18 IN RAFALE

Kot kaže so Švedi tik pred koncem leta 2013 “zadeli jackpot”, dobili so namreč 55 milijard dolarjev vreden posel, potem ko so se Brazilske letalske sile odločile za nabavo 35 lovcev Saab JAS-39 gripen NG (nove generacije). Vest je sporočil brazilski obrambni minister Celso Amorin.

Saabov gripen je imel dva huda tekmeca: ameriškega F/A-18 super hornet in francoskega Dassault rafalea. Kot pravi brazilski obrambni minister, so skrbno proučili vse ponudbe in se nazadnje odločili za švedsko. Odločitev je padla po več kot desetletju pogovorov in razprav. Nekaj časa je bil v ospredju francoski rafale, saj naj bi Francozi ponujali tudi dobre pogoje za vključevanje brazilske letalske industrije.  Spomnimo naj samo v zadnjem obdobju izjemno uspešni Embraer, ki beleži dobro prodajo regionalnih potniških letal in se približuje najmanjšim Boeingovim in Airbusovim modelom v razredu 120 sedežnih letal. Embraer pa je tudi uspešen proizvajalec poslovnih letal – tudi v floti nekdanjega slovenskega poslovnega prevoznika Lynxair sta letela dva Embraerjeva poslovneža. Že pred desetletji pa so bili na tujih trgih (Velika Britanija) uspešni z dvomotornim turbopropelerskim letalom EMB-312 tucano in zatem EMB-314 super tucano, ki so ga uspešno prodajali po vsej Južni Ameriki.

V tekmi za naročilo lovca je bil francoski rafale očitno predrag, Američanom pa so bojda zamerili vohunjenje  in  prisluškovanje samemu političnemu vrhu Brazilije. Kar je šlo na roke potrpežljivim Švedom, ki svojih JAS-39 gripen sicer ne prodajajo v velikih serijah, so pa za to te manjše serije toliko bolj številne (Južna Afrika, Tajska,  Madžarska, Češka, v gripne so se “zaljubili” tudi hrvaški piloti).

Švedski lovec Saab JAS-39 gripen

Brazilija je vztrajala pri hitrem nakupu, saj bodo konec letošnjega leta upokojili 12 lovcev mirage 2000C/B, ki so jih od Francozov kupili leta 2005 (rabljene).

Brazilci so bili tik pred odločitvijo že leta 2011, ko naj bi izbrali lovsko letalo  okviru  projekta FX-2, vendar so  zaradi proračunskih težav odločitev preložili.

Pri pogodbi vztrajali pri prenosu tehnologije, saj naj bi tako še okrepili že tako dobro razvito domačo letalsko industrijo, upajo pa še na pospešen razvoj obrambne industrije.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki