Hamas izstrelil raketi zemlja-zemlja na obrobje Tel Aviva

by Urednik

SPOPADI MED IZRAELOM IN GAZO SE NADALJUJEJO

Palestinski uporniki iz gibanja Hamas so v začetku tedna izstrelili dve raketi na izraelsko finančno prestolnico Tel Aviv in začeli napade na največja mesta na jugu Izraela po zlomu premirja v Gazi, sta sporočila tiskovna predstavnika obeh straneh. Izrael je že odgovoril z novimi zračnimi napadi.

Dve raketi iz Gaze sta padli v bližino Tel Aviva, drugega največjega mesta v državi. Alarmne sirene za raketne napade so se oglasile tudi v mestu Beit Shemesh, ki meji na izraelsko prestolnico Jeruzalem. Poročila o raketnih napadih in prestrezanju raket so prišla tudi iz južnih izraelskih mestih Ashkelon, Beersheba, Ashdod in Sderot. Doslej še niso poročali o ranjencih.

Palestinsko gibanje Hamas je že prevzelo odgovornost za napade in sporočili, da so izstrelili rakete tudi na glavno mednarodno letališče v državi, Ben Gurion Airport, vendar pa izraelska stran ni poročala o napadu.

V torek 19. avgusta 2014 popoldne, pa so iz lokalne reševalne službe iz Gaze medijem že sporočile, da sta v bombardiranju okrožja Sheikh Radwan, na severozahodu Gaze umrli dve osebi, 16 pa jih je bilo ranjenih.

Dosegi hamasovih raket iz Gaze

Slika: Dosegi raket qassam, grad, fajr-5 in M-382 iz Gaze

Izrael je za kršenje premirja obtožil palestinske upornike, ki  naj bi na izraelsko ozemlje izstrelili najmanj deset raket, dve izmed njih pa so prestregli v zraku.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je v torek vojski ukazal povračilne ukrepe – zračne napade na Gazo in naročil izraelski delegaciji v Kairu, da se vrne v Izraelu, saj so se pogajanja s Palestinci o premirju izjalovila.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki