Hrvaška: “Če bo krenila Slovenija, bomo krenili tudi mi!”

by Urednik

HRVAŠKI POGLED NA ZAOSTROVANJE RAZMER V PIRANSKEM ZALIVU

Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović, je izjavil, da je mejni spor med Hrvaško in Slovenijo rešljiv samo z bilateralnimi pogovori in da Zagreb ne bo vlekel enostranskih potez, poroča srbska tiskovna agencija TANJUG. Vendar pa je ob tem pripomnil, da bo Hrvaška odgovorila. Če bo druga stran povlekla enostranske poteze (kot navaja hrvaška tiskovna agencija HINA).

Hrvaški notranji minister Božinović še dodaja: “To, kar sem izjavil in kar vlada Hrvaške ves čas ponavlja, to odprto obmejno vprašanje je lahko rešeno samo z dvostranskim dogovorom, kar je – mislim da – danes postalo vsem jasno.”

Hrvaški  minister za notranje zadeve je tako odgovoril na novinarsko vprašanje, kako bo hrvaško notranje ministrstvo reagiralo na kazni, ki jih Slovenija napoveduje za hrvaške ribiče v Piranskem zalivu.

“Smo v položaju, da ne vlečemo in ne bomo vlekli nikakršnih enostranskih potez, če pa bo druga stran dejansko povlekla kakšno enostransko potezo, bodo hrvaške institucije poiskale odgovor,” je še sporočil hrvaški minister za notranje zadeve.

Kot navaja Tanjug, je začela Slovenija 30. decembra 2017 izvajati odločitev mednarodnega arbitražnega sodišča o meji Slovenije s Hrvaško v Piranskem zalivu in takrat se je v teh vodah pojavil slovenski patruljni čoln, na katerem je bil prvič tudi inšpektor.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube – 24ur

Povezani članki