Kitajska začela program srednješolske vojaške letalske akademije

by Urednik

KITAJCI USTANOVILI SREDNJEŠOLSKI TOP GUN

Kitajske letalske sile (PLAAF) ponujajo začetno pilotsko usposabljanje kar 1000 dijakom v starosti med 14. in 16. letom, ki bo priprava na vojaško letalsko akademijo, mlade pa želijo pritegniti tudi z novim videoposnetkom za rekrute.

Praktično usposabljanje za pilota  vojaških letalnikov bo na voljo za približno 1.000 prosilcev, starih od 14 do 16 let, je v četrtek 26. februarja 2015 sporočilo kitajskih ministrstev za izobraževanje in javno varnost ter kitajske Ljudske osvobodilne vojske (PLA). Usposabljanje novih kandidatov za pilote se bo začelo še letos.

Kitajske letalske sile si od novega programa obetajo pridobiti velik nabor mladih talentov, ki jih bodo lahko izobrazili za potrebe upravljanja z novimi kitajskimi sodobnimi bojnimi letali in helikopterji. Nov program šolanja pilotov naj bi prinesel tudi bolj nadarjene in zanesljive pilote.

Kitajski srednješolci se bodo poleg svoje redne šole pridružili še vojaškemu usposabljanju, študija fizikalnih lastnosti letenja, kakor tudi tečaja nacionalne obrambe in inštrukcij letenja.

Dijaki srednješolskega letalskega programa bodo lahko po teh letih opravljali izpit za pilota, najboljši pa se bodo lahko vpisali v letalsko akademijo Kitajskih letalskih sil.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Predstavitev Kitajskih letalskih sil za rekrute

Povezani članki