FOTO: Ruske vojaške ladje dobavljajo orožje v Sirijo

by Urednik

SIRSKA VOJSKA DOBIVA RUSKE OKLEPNIKE IN TERENSKA VOZILA

V zadnjih tednih so med prehodom Bosporske ožine opazili tri desantne ladje Ruske mornarice, ki so bile namenjene v Sirijo. Prvi dve sta svoj tovor skrivale v podpalubju, medtem ko so tretjo desantno ladjo opazili 20. avgusta s številnimi vojaškimi vozili na krovu.

Na krovu ruske vojaške ladje Nikolay Filchenkov (152) razreda alligator je mogoče s fotografij  opaziti štiri tovornjake KAMAZ-4350 6×6, en tovornjaki GAZ-66 in štiri oklepna pehotna vozila BTR. Številni  ruski oborožitveni sistemi za potrebe Sirske vojske pa so ostale skrite pod ponjavami – kamuflažami.

Pred dnevi so se pojavili tudi prvi videoposnetki in fotografije sirskih vojakov ob lahkih oklepnih vozilih GAZ-233001 tiger, ki so verjetno v Sirijo prispeli v eni od prejšnjih pošiljk. Sirska vojska pod vodstvom predsednika Bašarja al Asada po novem uporablja tudi ruska oklepna vozila pehote BTR-82, nadgrajenih različic kolesih oklepnikov BTR-80A.

Sirska vojska nove oklepnike BTR-82 že uporablja v spopadih s sirskimi uporniki v vzhodni pokrajini Latakia, kar je razvidno tudi iz spodnjega videoposnetka.

Pripravil: A. Knific, foto: Turkish Navy, Defence Blog

 

VIDEO: Sirska vojska v pokrajini Latakia

 

 

ENODNEVNI OBISK LETALSKEGA MITINGA V ITALIJI – RIVOLTO 2015

Obiščite z nami letošnjo osrednjo letalsko prireditev v naši bližini v Rivoltu pri italijanskem Vidmu, ki bo 5. septembra 2015.

55-let Frecce Tricolori, Rivolto, Italija

Povezani članki