Indija pospešeno testira novi tank arjun Mk2

by Urednik

TANK ARJUN MK2 IMA TEŽAVE Z LASERSKO VODENIMI IZSTRELKI

Indijska vojska je nedavno izvedla nova testiranja v Indiji razvitega glavnega bojnega tanka arjun Mk2, ki je nadgradnja različice arjun Mk1. Na vadbišču v puščavi Rajasthan so preizkušali ognjeno moč novega tanka arjun, še posebno izraelske izstrelke LAHAT, s katerimi so imeli obilo težav v preteklosti.

Indijski glavni bojni tank arjun Mk2 je bil deležen obsežnih testov, še posebej streljanja, ki so ga letos že preizkušali od maja do avgusta v Rajasthanu. Tank arjun Mk2 naj bi glede na različico arjun Mk1 imel 16 večjih in 56 manjših sprememb. Po poročanju virov, naj bi bili tankist sedaj že zadovoljni s približno 60 odstotki vseh parametrov tanka, ki so ji testirali. Izrazili pa so navdušenje nad novim izpopolnjenim namerilnim sistemom in elektonskim sistemom za panoramski pogled. Še vedno pa naj bi se pojavljale manjše težave z lasersko polavtomatsko vodljivimi protioklepnimi raketami LAHAT (LAser Homing Attack Missile) iz topa kalibra 120 mm, saj naj bi ob izstrelitvi nekaj emisij prodrlo tudi v notranjost tanka.

Indijski glavni bojni tank arjun Mk2

Indijski inženirji želijo novi glavni bojni tank arjun Mk2 predstaviti javnosti na paradi ob dnevu republike 26.januarja 2014.

Več o tanku arjun Mk2 si preberite v posebni izdaji revije Obramba – TANKI 21. STOLETJA.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Glavni bojni tank arjun Mk1 v akciji

Povezani članki