Indija želi naročiti še 200 samovoznih havbic K-9

by Urednik

LICENČNA PROIZVODNJA V SKLOPU PROGRAMA »MAKE IN INDIA«

Indija načrtuje nakup dodatnih 200 samovoznih havbic K-9 vajra 155 mm v vrednosti več kot 1,5 milijarde dolarjev, naročilo pa bi lahko oddali še v letošnjem letu, poročajo indijski mediji.

Proizvodnja novih južnokorejskih samohodnih havbic K-9 vajra 155 mm za potrebe Indijske vojske bi se tako lahko začela že v letu 2023, dobave pa bi zaključili v letu 2028.

Indija je že v letu 2017 z južnokorejskim podjetjem Hanwha Techwin in podjetjem Larsen & Toubro  podpisana pogodba v vrednosti več kot 750 milijonov dolarjev za dobavo 100 havbic K9 vajra, od katerih jih bo Hanwha Techwin dobavil prvih 10, preostalih 90 pa bo v Indiji v okviru programa »Make in India« po licenci proizvajalo podjetje Larsen & Toubro.

K-9 vajra je indijska različica južnokorejske samovozne havbice K9 thunder 155 mm, ki jo po licenci proizvaja podjetje Larsen &Toubro. Indijska različica je opremljena z domačimi komponentami, vključno s sistemom za nadzor ognja, sistemom za neposredni ogenj in sistemi za polnjenje s strelivom, ki jih je razvilo in izdelalo podjetje Larsen &Toubro.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki