Indonezija naročila sisteme zračne obrambe skyshield

by Urednik

Rheimetall dobiva naročila iz Azije in Evrope – za 50 milijonov evrov sistemov zračne obrambe

V zadnjih nekaj tednih je nemškemu Rheinmetallu uspelo pridobiti nove kupce za svoje sisteme zračne obrambe in sicer iz Indonezije in Evrope. Gre za letalske in mornariške aplikacije sistemov v skupni vrednosti nad 50 milijonov evrov (68 milijonov USD).

Indonezija se je odločila za Rheinemtallov sistem skyshield, ki ga sicer proizvaja švicarski Oerlikon (v sklopu te nemške grupacije). Skupna vsota 38 milijonov evrov (52 milijonov USD) poleg sistemov samih zagotavlja tudi usposabljanje za uporabo in za vzdrževanje sistemov. Indonezijcem bodo skyshielde dobavili do konca prihodnjega leta.

Ena od evropskih armad pa je nabavila Oerlikonov avtomatski top millenium za površinsko vojaško plovilo. Vrednost pogodbe je približno 12 milijonov evrov (16 milijonov USD), vsebuje pa tehnično dokumentacijo, rezervne dele in šolanje ter usposabljanje vzdrževalne ekipe ter integracijo sistema. Dobavljen naj bi bil v letu 2015.

Top millenium

Za nemški Bundeswehr pa je Rheinmetall razvil sistem zračne obrambe »Mantis«, ki je od nedavnega v operativni rabi. Gre za najbolj izpopolnjen tovrstni sistem na svetu, uporabljajo pa ga za vojaške infrastrukture in za prednje varovanje operativnih baz pred prihajajočimi raketami, artilerijskimi in minometnimi izstrelki.

Pripravil: B. Knific

Povezani članki