Indonezija odpovedala nakup ukrajinskih oklepnikov BTR-4

by Urednik

INDONEZIJA BO RAJŠI KUPILA RUSKE OKLEPNIKE KOT UKRAJINSKE

Indonezijska vojska je želela kupiti ukrajinske amfibijske oklepnike BTR-4, vendar bodo zaradi razmer v Ukrajini oklepnike za potrebe marincev kupili pri drugem proizvajalcu.

Indonezijski obrambni minister Purnomo Yusgiantoro je minuli vikend med obiskom mornariške akademije v Džakarti dejal, da je Indonezijska vojska opustila načrte za nakup 50-ih ukrajinskih oklepnih amfibijskih pehotnih vozil BTR-4 8×8 za marince.

Indonezija se je v Džakarti konec februar 2014 z Ukrajino že dogovorila za nakup 50-ih amfibijskih oklepnih vozil BTR-4, vendar očitno pogodba ni bila dokončno sklenjena.

Yusgiantoro je odločitev obrazložil z besedami: “V začetni fazi smo izbrali proizvajalca iz vzhodne Evrope, ker je bil že znan kot proizvajalec oklepnikov z dobro kakovostjo. Ta oborožitveni sistem je (BTR -4) je prednostna naloga strateških načrtov (javnih naročil), zdaj pa smo se odločili, da jih ne naročimo, saj v Ukrajini poteka vojna.”

Indonezijsko amfibijsko oklepno vozilo BMP-3F

Kot je še dodal Yusgiantoro, bo indonezijsko Ministrstvo za obrambo sedaj skupaj s poveljstvom Indonezijske mornarice razpravljajo o možnosti nakupa oklepnikov za marince od drugih proizvajalcev. Ob tem je poudaril zlasti namero za nakup dodatnih goseničnih oklepnikov BMP-3F v Rusiji, kjer jih je v zadnjih petih letih že kupila 54.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Indonezijski marinci z vozili BMP-3F

Povezani članki