Iveco bo Romunski vojski dobavil skupaj 2900 transportnih vozil

by Urednik

ROMUNSKE OBOROŽENE SILE Z NOVIMI TOVORNJAKI

Iveco Defense Vehicles, hčerinsko podjetje CNH Industrial N.V., je sporočilo, da so 30. decembra 2019 z romunskim ministrstvom za nacionalno obrambo podpisali okvirni sporazum o naročilu, ki vključuje več kot 2900 tovornjakov visoke mobilnosti. Prvih 942 vozil bodo dobavili v štirih letih od letošnjega leta dalje.

Okvirna pogodba vključuje štiri tipe vojaških logističnih platform za vozila visoke mobilnosti Iveco Defense Vehicles: 4 × 4, 6 × 6, 8 × 8 in 8 × 8 prime mover, ki jih bodo dobavili v 16 različnih različicah, med katerimi jih bo imela približno tretjina oklepno kabino.

Ivecovi vojaški transportni tovornjaki bodo opremljeni s centralnim sistemom za napihovanje pnevmatik (CTIS), zakritimi lučmi, motorji za dve vrsti goriva, samoizvlečno vitlo in nudijo izjemno mobilnost, imajo sposobnost brodenja vode  do globine 1,2 m in prevoznost z letalom C-130 hercules, tako da lahko zagotovijo taktično podporo v kakršni koli vojaški operaciji.

Ta pomemben dosežek priča o zadovoljstvu romunskih oboroženih sil z Ivecovimi transportnimi vozili, saj so že v dveh predhodnih pogodbah nabavili 57 tovornjakov z visoko mobilnostjo v letu 2015 in 173 v letu 2017, ki so se izkazali v uporabi. Posel prispeva k nadaljnji krepitvi odnosov med romunskim ministrstvom za nacionalno obrambo in Iveco Defence Vehicles, ter je okrepilo položaj podjetja kot ključnega dobavitelja vojaških tovornjakov Romunskim oboroženim silam.

Pripravil: B. Knific, foto: Iveco Defense Vehicles

 

Povezani članki