Japonska izbrala oklepna vozila Patria AMVXP 8×8

by Urednik

NOVI OKLEPNIKI ZA JAPONSKE SAMOOBRAMBNE SILE

Japonsko ministrstvo za obrambo je pred dnevi objavilo, da je bila Patria AMV XP 8×8 izbrana za japonske kopenske samoobrambne sile kot njihovo naslednje vozilo – kolesni oklepni transporter 8×8 v okviru programa WAPC.

Izbor vključuje licenco za proizvodnjo vozil na Japonskem z obsežnim prispevkom k lokalnemu gospodarstvu in tehnološkemu razvoju, ki zagotavlja dobavo in storitve na Japonskem. Vozila Patria AMV XP 8×8 bodo nadomestila oklepna vozila type-96 8×8, ki so trenutno v uporabi v japonskih kopenskih samoobrambnih silah.

»Izbira Patrie AMV XP 8×8 in naš preizkušen licenčni model sta odličen dokaz sposobnosti Patrie za zagotavljanje najnovejše tehnologije in zagotavljanje lokalne varnosti oskrbe. Patria AMV XP 8×8 je v različnih misijah kriznega upravljanja uspešno dokazala svojo vrhunsko zmogljivost, pa tudi svojo mobilnost in zaščito, Japonska pa bo deveta država uporabnica Patrijine družine oklepnikov AMV. Patria ima vodilne izkušnje v panogi pri licenciranju in sodelovanju z lokalnimi industrijami v številnih državah, k temu smo zavezani tudi na Japonskem. Japonske kopenske samoobrambne sile bodo prejele najsodobnejša in visoko zmogljiva vozila AMV XP 8×8 japonske proizvodnje za podporo kritičnih operacij v prihodnjih desetletjih,« navaja Janne Räkköläinen, višji podpredsednik Market Area World pri Patrii.

Patria dela za program WAPC od leta 2018 in je ustanovila tudi lokalno hčerinsko podjetje Patria Japan Ltd., ki podpira dejavnosti tega finskega proizvajalca na Japonskem. Naslednji korak v programu so pogajanja o licenci, ki se bodo začela v kratkem. Patria ima zelo bogato dediščino zagotavljanja storitev in visokotehnoloških sistemov, ki uspešno sodelujejo z lokalno industrijo in zagotavljajo lokalno zanesljivost oskrbe. Patria vidi izbiro Patria AMV XP 8×8 kot odlično priložnost za nadaljnji razvoj sodelovanja na Japonskem z novimi storitvami in rešitvami ter za vzpostavitev dolgoročnih strateških partnerstev z Japonsko in njeno industrijo.

Pripravil: B. Knific, foto: Patria

Povezani članki