Nikaragva je zainteresirana za nakup ruskih tankov T-72B3

by Urednik

V RUSIJI POTEKALE PRVE MEDNARODNE VOJAŠKE IGRE

Nikaragva se zanima za nakup ruskih tankov T-72B3, katerimi so se njihovi tankisti preizkusili v tankovskem biatlonu tekom prvih Mednarodnih vojaških igrah, ki so potekale na 10-ih lokacijah (vadbiščih) v Rusiji med 1. in 15. avgustom 2015.

Zanimanje Nikaragve za zadnjo različico ruskega tanka T-72B3 je izrazil njihov veleposlanik v Rusiji, Juan Ernesto Vasquez Araya: “Upamo, da se bodo glavni bojni tanki T-72B3 kmalu pojavili v naši vojski. Mislim, da se lahko dogovorimo o nakupu.”

Araya je dejal, da vojska Nikaragve sedaj uporablja ruske glavne bojne tanke T-55 (skupaj 65), nikoli pa ni uporabljala tankov T-72. T-55 je sovjetski glavni bojni tank, ki so ga razvili iz tanka T-54B (v uporabi od leta 1956). Tudi tank T-72 je bil razvit v nekdanji Sovjetski zvezi in se še vedno pogosto uporablja po vsem svetu. T-72B3 je najnovejša generacija iz družine glavnih bojnih tankov T-72, ki so mu znatno izboljšali bojne lastnosti z večjo ognjeno močjo, zaščito, mobilnostjo in vodljivostjo. Glavna oborožitev T-72B3 je gladkocevni top 2A46M-5 kalibra 125mm.

Tudi Venezuela je izrazila interes za pridobitev tankov T-72B3 in nekatere druge ruske vojaške opreme, ki se je uporabljala v času Mednarodnih vojaških iger 2015.

pripravil: A. Knific, foto: RIA Novosti

SORODNE NOVICE:

TANKOVSKI BIATLON: Tank T-72B3 celo boljši od tanka T-90A!?

Ruska vojska pripravila testiranje nove posodobljene različice glavnega bojnega tanka T-72B3 kar na poligonu, kjer se bo odvijal biatlon – vadbišču Alabino v bližini Moskve.

VIDEO: V Rusiji potekale 1. Mednarodne vojaške igre 2015

Na letošnjih prvih Mednarodnih vojaških igrah v Rusiji je sodelovalo 17 držav, pripadniki njihovih vojska pa so preizkusili svoje spretnosti na kopnem, na morju in v zraku v 14-ih različnih tekmovanjih.

Povezani članki