Ocena porabe topniških granat ukrajinske in ruske vojske

by Urednik

IZ ZDA PRIHAJAJO OCENE O PORABI GRANAT V VOJNI V UKRAJINI

Uslužbenec ameriškega obrambnega ministrstva je ocenil približno število dnevnih topniških granat, ki so jih med oboroženim spopadom porabile ukrajinske in ruske čete. Po njegovih besedah ​​ukrajinske enote dnevno med bitkami izstrelijo od 4.000 do 7.000 topniških nabojev, oborožene sile Ruske Federacije pa nekajkrat več: približno 20.000.

Pred tem so zahodni strokovnjaki povedali, da je poraba streliva s strani ukrajinskih vojakov tolikšna, da partnerske države pogosto nimajo časa, da bi ga pravočasno dopolnile. Poleg tega ukrajinska vojska pri uporabi Natovih havbic in samovoznih havbic prekorači dnevne omejitve streljanja iz njih, kar vodi do pospešene obrabe cevi in ​​potrebe po pošiljanju te opreme na popravilo v 2-3 tednih po njihovi uporabi. Upošteva tudi dejstvo, da oprema, dobavljena v Ukrajino, najpogosteje ni nova.

Uslužbenec Pentagona, ki ga citira Politico, pravi, da lahko vreme kmalu ustavi spopade in “se bo fronta stabilizirala okoli Harkova in Bakhmuta.” Zanimiva izjava, sploh glede na to, da v bližini Harkova trenutno ni ruskih vojakov.

Uslužbenec Pentagona še trdi, da se bodo spomladi sovražnosti nadaljevale z novo močjo. Hkrati je treba opozoriti, da v ZDA številni izvedenci dvomijo, da bo Ukrajina lahko dosegla zastavljeni cilj – “izgon ruskih vojakov s svojega ozemlja države, vključno s polotokom Krim.”

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki