Patria je izpolnila obveznosti sodelovanja – protidobav s hrvaško industrijo

by Urednik

FINSKO SODELOVANJE SPODBUDNO ZA HRVAŠKO GOSPODARSTVO

Patria je uspešno izpolnila svoje obveznosti izravnave in sodelovanja v industriji, povezanih z dobavnimi programi oklepnikov Patria AMV 8×8 v različnih državah, so sporočili iz podjetja Patria Oy.

Zadnja izpolnjena obveznost se je zgodila na Hrvaškem, kjer je hrvaško ministrstvo za gospodarstvo in trajnostni razvoj decembra 2020 potrdilo izravnavo obveznosti Patrie. Hrvaški projekt osemkolesnih oklepnih vozil je zajemal skupno 126 vozil AMV 8×8 in ustvaril vrhunske zmogljivosti hrvaških obrambnih sil. Kompenzacijski projekt je trajal do konca leta 2020 in je  vključeval več hrvaških podjetij iz različnih industrijskih sektorjev. Različne izvozne dejavnosti s Hrvaške in prenos znanja na različnih področjih so primeri uspešnih protidobavnih (offset) projektov, ki bodo koristili hrvaškemu gospodarstvu še dolgo po zaključeni pogodbi s  Patrio o protidobavah.

»Patria sistematično izpolnjuje svoje obljube pri vseh projektih. Sodelovanje v industriji ustvarja nova delovna mesta v ciljni državi in ​​kupcu pomaga, da lokalno ustvari varnost oskrbe. Dejavnosti sodelovanja v industriji sodelujočim državam prinašajo koristi in rast, hkrati pa jim pomagajo pri gradnji industrijske mreže in učinkovitem sodelovanju na različne načine,« pravi Jussi Järvinen, predsednik poslovne enote Patria Land. Patria je poleg Hrvaške že prej uspešno izvajala obveznosti industrijske udeležbe npr. na Poljskem in Švedskem.

Pripravil: B. Knific, foto:

Povezani članki