Ruska vojska pričakuje izdelavo 500 tankov T-14 armata letno

by Urednik

HITRA MODERNIZACIJA RUSKIH TANKOVSKIH ENOT

Ruski proizvajalec oklepnih vozil Uralvagonzavod bi lahko proizvedel vsako leto tudi do 500 novih glavnih bojnih tankov T-14 armata za potrebe Ruske vojske, poroča tiskovna agencija Sputnik. Tank T-14 bo šel skozi državna preskušanja v letu 2016, Rusko obrambno ministrstvo pa načrtuje, da bi imele ruske kopenske enote do leta 2020 več kot 2.300 tankov armata.

Ruska vojska naj bi že dobila prvih 20 prototipnih izvedenk tanka T-14 armata, s katerimi že izvajajo praktična usposabljanja ter se pripravljajo na predstavitev ob Dnevu zmage na vojaški paradi 9. maja 2015 v Moskvi. Zaenkrat Rusom še uspeva ohranjati skrivnostnost novega tanka, v javnosti se je namreč pojavilo le par posnetkov, ki smo jih objavili v spodnjih novičkah.

Nova težka oklepna platforma armata je po navedbah ruskih strokovnjakov kombinacija in izboljšava vseh glavnih dosežkov ter novosti v zadnjem desetletju, ki so jih vključili v projektiranje in izdelavo novega tanka – podrobneje bomo o tanku T-14 armata pisali v Reviji Obramba, maj 2015

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

SORODNE NOVICE:

VIDEO: Novo rusko gosenično oklepno vozilo TBMP T-15

Na spletu se je pojavil videoposnetek novega ruskega goseničnega oklepnega vozila pehote TBMP T-15, ki so ga razvili na podvozju armata (skupni s tankom T-14 armata).

Prve fotografije in video ruskega tanka T-14 armata

Na spletu so se pojavile prve fotografije in videoposnetek delno še zakamufliranega novega ruskega glavnega bojnega tanka T-14, ki so ga razvili na univerzalni bojni platformi armata.

Povezani članki