Rusko obrambno ministrstvo objavilo nov propagandni video

by Urednik

UKRAJINA PREPOVEDALA PREDVAJANJE RUSKIH FILMOV NA TELEVIZIJI

Rusko obrambno ministrstvo je na spletnem portalu YouTube objavilo nov promocijski spot za Rusko vojsko – imenovan Armija Rusije, ki prikazuje elemente z vaj različnih zvrsti Ruske vojske, vse od letalskih do kopenskih sil. Iz Ukrajine pa prihajajo novice, da so prepovedali predvajanje ruskih filmov in televizijskih nadaljevank. 

“Mir in svoboda, Junaštvo in dobrota – vse skupaj je na pogled preprosto, če je resnično. Ko presežeš strah, si hitrejši od zvoka, daješ zadnje atome moči prek meja mogočega. Biti hraber pomeni misliti, močan pomeni imeti močan duh. Za nas varnost pomeni akcijo…” poudarjajo v spotu Armija Rusije.

Na twiterju Ministrstva za obrambo Rusije prav tako navajajo, da bodo na mednarodnem forumu Armada 2015 v Podmoskovju, ki bo potekal od 16. do 19. junija 2015, Oborožene sile Rusije demonstrirale svoje sposobnosti.

Že prej se je na portalu YouTube pojavila reklama Ruske vojske, namenjena rekrutom pod nazivom “To je prvi dan tvojega življenja”.

Leta 2014 je Ministrstvo za obrambo Ruske Federacije namenilo 24,5 milijonov rubljev (385.000 evrov) za spremljanje medijev in blogov, piše državni ruski portal Državne nabave. Leto prej je rusko obrambno ministrstvo podobno vsoto namenilo  za oglaševalsko kampanjo za profesionalno vojaško službo.

VIDEO: Armija Rusije (2015)

V Ukrajini prepovedano predvajanje ruskih filmov in nadaljevank

Ukrajinska državna agencija za film (Državni odbor za kinematografijo) je v začetku junija 2015 objavilo seznam 162 ruskih filmov in televizijskih serij, ki jih je od sedaj prepovedano predvajati ukrajinskemu prebivalstvu (na televiziji in v kinu). Gre za filme in serije, ki so jih posneli v Rusiji od januarja 2014  omejitev pa ne velja za filme, ki so bili posneti v Rusiji, skupaj z drugimi državami. Prepoved predvajanja ruskih filmov z vojno vsebino, pa velja za vse posnete po razpadu Sovjetske zveze (1991). Dokument je začel veljati 4. junija 2015, ne prepoveduje pa gledanja ruskih filmov in nadaljevank na spletu.

Predsednik Ukrajine Petro Poroshenko je novi zakon , ki ga je pripravila ukrajinska Verkhovna Rada podpisal 2. aprila 2015, ukrajinske televizije pa so imele dva meseca časa, da spremenijo program. Ukrajinske oblasti pravijo, da so prepovedali predvajanje filmov, ki so jih posneli v agresorski državi.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

VIDEO: “To je prvi dan tvojega življenja”

Povezani članki