Akcija!

Oklep na slovenskem

24,90 

Avtor: Iztok Kočevar

Knjiga »Oklepna vozila na slovenskem« je prvo delo o oklepnih vozilih na naših tleh. Vsebina je napisana razumljivo, sistematično razčlenjeno in omogoča tako strokovnjakom kot tudi drugim ljubiteljem te tematike enostavno in zanimivo branje.

Knjiga predstavi oklepna vozila, ki so zapeljala na slovenska tla ali so bila v oborožitvi in opremi držav, katerih del je bila tudi Slovenija. Vsebina je nanizana kronološko, tako da so vsa vozila umeščena tudi v ustrezen zgodovinski okvir.

Redna cena: 27,90 eur, poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikel le 1,00 eur

Ni na zalogi

Kategorija: Značke: ,

Opis

Knjiga OKLEP NA SLOVENSKEM je v primerjavi z literaturo podobne vsebine, ki je napisana v drugih državah, nastala relativno pozno. Za to je več razlogov, predvsem pa, da je Republika Slovenija kot samostojna država s svojo lastno vojsko relativno morda.

Osnovni namen knjige je predstaviti vsa oklepna vozila, ki so se tako ali drugače nahajala pri nas oziroma so bila v oborožitvi in opremi držav, katerih del je bila tudi Slovenija. Cilj je bil narediti relevantno delo, ki bo podalo celoten pregled oklepnih vozil, s katerimi smo se Slovenci tako ali drugače srečevali skozi našo zgodovino. Vsebina je kljub obilici tehničnih podatkov zanimiva tudi širokemu krogu bralcev, predvsem pa profesionalcem – zgodovinarjem, vojakom, izdelovalcem maket ter ne nazadnje širokemu krogu ljubiteljev tega področja.

Knjiga obsega 320 strani, opremljena je s številnimi arhivskimi črnobelimi in barvnimi fotografijami ter skicami in risbami. Avtor knjige je mag. Iztok Kočevar, visoki častnik Slovenske vojske, ki je opravljal številne dolžnosti, hkrati pa je avtor knjig Trdnjave na gosenicah in Sodobni tanki sveta ter številnih strokovnih člankov.

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg
Št. strani

Leto Izida

Jezik

Vezava

ISBN/EAN

Mere izdelka v x š

Založba

Avtor

Mnenja

  1. Urednik (preverjena stranka)

    OKLEP NA SLOVENSKEM
    Knjiga »Oklepna vozila na slovenskem« je prvo delo takšne vsebine na naših tleh in ima tudi zato določeno vrednost, saj podaja osnove, na katerih je mogoče nadaljevati raziskovanja in nadgrajevati vsebino, kar je tudi eden od ciljev, ki jih je postavil avtor. Vsebina je napisana razumljivo, sistematično razčlenjeno in omogoča poleg strokovnjakom enostavno in zanimivo branje tudi drugim ljubiteljem te tematike.
    Osnovni namen knjige je, da predstavi oklepna vozila, ki so bila v različnih situacijah na Slovenskem ali pa so bila v oborožitvi in opremi držav, katerih del je bila tudi Slovenija. Vsebina je nanizana kronološko, tako da so vsa vozila umeščena tudi v ustrezen zgodovinski okvir s kratkim opisom značilnosti obdobja. Delo predstavlja celovit pregled oklepnih vozil, s katerimi smo se Slovenci tako ali drugače srečevali v zgodovini Slovenije. Namen je bil tudi, da vsebina ne bi bila tehnično suhoparna in prenasičena s podatki, in tako zanimiva širokemu krogu bralcev, predvsem pa profesionalcem – vojakom, zgodovinarjem, izdelovalcem maket ter ne nazadnje velikemu krogu ljubiteljev tega področja. Knjiga predstavlja dobro izhodišče za nadaljnje raziskovanje, razvoj in dopolnitve, posebno iz časa osamosvojitvene vojne v Sloveniji, o kateri je sicer dovolj napisanega, vendar z vidika oklepnih enot manjkajo natančni opisi, kako so nastajale prve oklepne enote Teritorialne obrambe (TO), kako so se kasneje razvijale oklepne enote Slovenske vojske (SV), kako so se urili mladi tankisti, kakšne probleme so imeli z ustanovitvijo, organizacijo, formacijo, popolnitvijo in nenazadnje z vzdrževanjem velikega nabora različne tehnike itd. Velika škoda bi bila, če vse to ne bi bilo natančno zapisano za prihodnje rodove.
    Podpolkovnik Vlado Bevetek, nam. poveljnika 72. brigade SV

Podaj mnenje