Bližajoča se velika ofenzivo ruskih oboroženih sil?

by Urednik

NAPOVEDI O NADALJNJEM POTEKU SPOPADOV V UKRAJINI

Rusija v zadnjem času praktično ni izvedla dnevnih raketnih napadov na Ukrajino, brezpilotniki kamikaze tipa geranium delujejo predvsem ponoči. Britanska obveščevalna služba MI-6 namiguje, da poveljstvo ruske skupine pripravlja obsežen napad, ki bo začetek velike protiofenzive ruskih oboroženih sil. O tem pišejo tudi ukrajinski viri.

Po podatkih britanske obveščevalne službe MI6 se ruska vojska pripravlja na veliko ofenzivno operacijo s prebojem fronte in poskusom vstopa v operativni prostor. Vse ofenzivne operacije, ki trenutno potekajo, so v bistvu pripravljalna faza. Poleg tega Rusija povečuje število raket in brezpilotnih letalnikov –  kamikaz, ki bodo pred začetkom ofenzive udarili po položajih in bližnjih zalednih območjih ukrajinskih oboroženih sil.

Po navedbah Britancev se bo ofenziva ruskih oboroženih sil začela pozno spomladi – zgodaj poleti tega leta, napad pa bo namenjen preboju obrambne črte Selidovo-Pokrovsk, do katere morajo ruske čete priti, z nadaljevanjem ofenzive v smer Avdijevke.

MI6 je uradu predsednika in generalštabu posredoval nove obveščevalne podatke, da ruska vojska kopiči svoje zaloge raket in UAV-jev za veliko protiofenzivo, ki bi se lahko začela maja-junija letos. (…), glavni udarec pa bo na Selidovo-Pokrovsk, da bi tako ustvarili odskočno desko za prihodnjo operacijo prereza ukrajinske fronte, piše kanal TG “Resident”.

Trenutno Britanci označujejo napredovanje ruskih čet v bližini Avdejevke, na območju Chasov Yar in onkraj Marinke.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki