Slovenska vojska išče 175 novih vojakinj in vojakov

by Urednik

V VIPAVI PRIČETEK USPOSABLJANJA NOVIH VOJAKOV SLOVENSKE VOJSKE

V vojašnici Vojašnica Janka Premla-Vojka v Vipavo so v ponedeljek 12. januarja začeli z usposabljanjem prve generacije kandidatov za vojaka in častnika v letu 2015. Slovenska vojska je ob tem objavila razpis za 175 novih služb.

Usposabljanja, ki traja 3 mesece in pol vse do 30. aprila 2015) se v Veščinskem centru v Vipavi udeležuje 29 kandidatov za vojaka in pet kandidatov za častnika.
Zaposlovanje novih pripadnikov in pripadnic poteka skladno s kadrovskim načrtom o zaposlovanju v Slovenski vojski (SV), s katerim je Vlada Republike Slovenije določila zgornjo mejo števila zaposlenih, poročajo na spletnih straneh SV.

“Veščinski center Slovenske vojske v Vipavi je vstopna točka za zaposlitev v Slovenski vojski in je nosilec usposabljanja na prvi stopnji vojaškega usposabljanja. Naloga Veščinskega centra je kandidate usposobiti iz osnovnih vojaških veščin za samostojno opravljanje osnovnih bojnih nalog vojaka, skupaj z razumevanjem ustroja obrambnega sistema ter vloge vojske. Sestavljata ga vodstvo centra in Učni vod Vipava, s tremi oddelki.”

V letih 2015 in 2016 bo v Slovenski vojski zaposlenih 7.254 pripadnikov in pripadnic stalne sestave. Število vojakov se je v preteklih letih večalo, v letu 2014 pa se je ustavilo kar pomeni, da se število zaposlenih ohranja. Nadomestne zaposlitve so prilagojene kadrovskim potrebam glede na pričakovane odhode, pri čemer se predvideva, da bo Slovenska vojska leta 2015 enote lahko dopolnila s približno 380 novimi vojaki in vojakinjami.

Tako so na spletni strani Zavoda za zaposlovanje RS že objavili več novih razpisov za kandidate za vojake, s katerimi želijo na triinpolmesečno usposabljanje privabiti 175 fantov in deklet do starosti 25 let s končano srednjo šolo.

Pripravil: A. Knific, foto in vir: Slovenska vojska

Razpis za delovno mesto:  VOJAK SLOVENSKE VOJSKE – M/Ž

objavljeno: 13. in 14. januarja 2015

Pogoji razpisa: DRŽAVLJANSTVO R SLOVENIJE, STAROST DO 25 LET OB ODDAJI VLOGE (3 odstavek 88. člena Zakona o obrambi), ZDRAVSTVENA IN PSIHOFIZIČNA SPOSOBNOST ZA OPRAVLJANJE VOJAŠKE SLUŽBE, NEKAZNOVANOST. OPOMBA: V PRIMERU NAJMANJ ZADOVOLJIVE OZ. VIŠJE LETNE SLUŽBENE OCENE, SE VAM POGODBA O ZAPOSLITVI LAHKO PODALJŠA OD 5 DO 10 LET.

Rok prijave: 12. oz. 13. februar 2015

Razpisana delovna mesta po regijah:

  • ljubljanska regija:  40 (20 + 20)
  • mariborska regija: 20
  • kranjska regija:  20
  • celjska regija: 20
  • postojnska regija:  15
  • murskosoboška regija:20
  • novomeška regija: 20
  • ptujska regija: 20

VIDEO: Veščinski center Slovenske vojske

Povezani članki