Srbija bo začela s proizvodnjo vozil Zastava NTV 4×4 in M-20 MRAP 6×6

by Urednik

SRBIJA VLAGA V DOMAČO OBRAMBNO INDUSTRIJO

V intervjuju za beograjsko tiskovno agencijo Beta je direktor kragujevškega proizvajalca vozil Zastava TERVO (TERenska VOzila, terenska vozila) Zoran Adžić poudaril, da bodo letos začeli s serijsko proizvodnjo terenskega vozila 4×4 Zastava NTV (novo terensko vozilo) z 1,4 tone nosilnosti, leta 2021 pa se bo začela tudi proizvodnja in preizkušanje ničelne serije oklepnega vozila M-20 6×6 MRAP.

Adžić je za agencijo Beta še povedal, da se za vozilo NTV 4×4, tako v vojaški kot civilni različici, zanimajo domači in tuji kupci z Bližnjega vzhoda ter severne Afrike. “Serijska proizvodnja tega terenskega vozila bo ustvarila nova delovna mesta, v tovarni je že zaposlenih 100 delavcev, v prvem četrtletju letošnjega leta pa bomo potrebovali še 50 kovinarjev, ključavničarjev, mehanikov, kleparjev in ličarjev,” je še dejal Adžić.

Zastava TERVO je bila ustanovljena z odločitvijo vlade Srbije avgusta 2017 kot družba z omejeno odgovornostjo za proizvodnjo terenskih vozil, predvsem za potrebe srbskih vojaških in policijskih sil ter za izvoz, če se takšne priložnosti pojavijo.

Pripravil: Igor Božinovski, foto: Zastava, YouTube

Povezani članki