Turčija je albanski policiji podarila oklepna in terenska vozila

by Urednik

 

Turčija je enotam albanske policije za hitro posredovanje podarila oklepna in terenska vozila ter opremo na slovesnosti, ki je potekala 15. januarja 2019.

Albanska policija je od Turčije prejela 6 oklepnih vozil IS-V in 10 terenskih vozil Land Rover. Del donacije so tudi oblačila, čelade, ščiti, neprebojni jopiči, plinske maske in vrsta druge opreme, ki jo bodo po novem lahko uporabljale albanske specialne policijske enote.

Po fotografijah sodeč je Turčija enotam albanske policije donirala oklepna vozila IS-V (Internal Security Vehicle) z vodnim topom, ki jih izdeluje turška obrambna družba Otokar.

Oklepna vozila IS-V, ki so namenjena zagotavljanju notranje varnosti v državi, imajo spredaj kabino za voznika in upravljavca, za njo pa opremo za vodni top. Vozilo je opremljeno s pomožnim motorjem, ki se nahaja na zadnjem delu, da poganja vodno črpalko. Rezervoarji, pomožni motor in ostali sestavni deli sistema so pod posebno oklepno zaščito.

Land Rover je lahko taktično vozilo 4×4, posebej zasnovano za uporabo v terenskih razmerah. Različica vozila, ki je bila dostavljena albanski policiji, ima kabino za posadko spredaj in tovorni del zadaj.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki