V Egiptu nadaljujejo proizvodnjo tankov M1A1 abrams

by Urednik

EGIPT BO POLEG AMERIŠKIH IZDELOVAL TUDI RUSKE TANKE

Egiptovsko obrambno ministrstvo v  sodelovanju s podjetjem General Dynamics nadaljuje licenčno proizvodnjo ameriških glavnih bojnih tankov M1A1 abrams, kar razkrivajo tudi na spletu objavljene fotografije.

Fotografija testiranja glavnega bojnega tanka M1A1 abrams, ki je sestavljen skoraj v celoti (95%), je nastala v Egiptu 24. avgusta 2019. Tanke abrams proizvajajo v Egiptu že vse od leta 1992. Glavni sestavni deli M1A1 so izdelani lokalno, vključno s trupom, kupolo in strelivom.

Egipt in ZDA sta oktobra 2011 na slovesnosti, ki je potekala v tovarni tankov na obrobju Kaira, praznovali ponovno vzpostavitev proizvodnje tankov M1A1 abrams. Licenčna proizvodnja tankov M1A1 v Egiptu je ključni del stalne podpore ZDA za ključno vlogo te države pri zagotavljanju varnosti in stabilnosti v regiji.

V Egiptu so od leta 1992 za potrebe Egiptovske vojske sestavili že več kot 1.300 tankov M1A1 abrams, ki veljajo za hrbtenico kopenskih sil. Egipt se je ob tem v letu 2017 dogovoril z Rusijo za nakup 500 tankov T-90, ki jih bodo prav tako licenčno izdelovali lokalno.

Pripravil: A. Knific, foto: Egypt Today

 

Povezani članki