VIDEO: Baletna predstava ruskih tankistov

by Urednik

V RUSIJI PRIREJAJO BALET TUDI S TANKI

“Baletna predstava” ruskih tankistov, ki v videoposnetku sinhronizirano premikajo svoje glavne bojne tanke T-80 ob spremljavi klasične glasbe.

V zadnjem videoposnetku (zgornjem) so štirje tanki “uprizorili” baletno predstavo na prizorišču velikem 30×30 metrov v bližini Naro-Fominska pri Moskvi. Tankisti so predstavo najprej vadili na simulatorjih ob glasbi, ki pa je nato v predstavi ne slišijo zaradi glasnega ropota motorjev. Zato tako sinhronizirano upravljanje tankov zahteva izredno dobro koncentracijo in obvladovanje.

V Rusiji so v zadnjih letih zelo popularne tankovske “baletne predstave,” ki jih bodo predstavili tudi na tankovskem biatlonu v Naro-Fominsku avgusta 2014, na katerem bodo nastopile vojske iz vsaj 19 držav, med njimi tudi Slovenska vojska. Ruski tankisti že pripravljajo nove “plesne predstave,” ki pa jih skrbno skrivajo in jih bodo vse do nastopa. V spodnjem videoposnetku je nastop skupine “Plesoči tanki” tankistov Ruske vojske  s tanki T-80, T-90 in samovozno havico 2S19 MSTA na mednarodnem vojaškem sejmu Inženirske tehnologije 2012 v Žukovskem.

Pripravil: A. Knific

VIDEO: “Plesne priprave” na nastop na tankovskem biatlonu

VIDEO: Nastop skupine “Plesoči tanki”

Povezani članki