VIDEO: Srbski dokumentarec VOJSKA SA TRIGLAVA, 1. del

by Urednik

SLOVENSKA VOJSKA SKOZI TUJE OČI – Srbska TV posnela dokumentarec Vojska sa Triglava

Spomladi 2013 je Slovenska vojska izvedla osrednjo vojaško vajo “Premik 2013” in ravno v tem času je bila v gosteh TV ekipa iz Srbije, ki je pripravila dokumentarec Vojska sa Triglava, ki celovito predstavlja Slovensko vojsko.

Srbski ustvarjalci videoposnetka Vojska sa Triglava so se pogovarjali s pripadniki Slovenske vojske na različnih dolžnostih, obiskali so posamezne enote Slovenske vojske na njihovih matičnih lokacijah, kjer so jim predstavili naloge, opremo in oborožitev. Srbska TV ekipa se je udeležila tudi medijske predstavitve osrednje vojaške vaje “Premik 2013”, na kateri so v fazi usposabljanja usmerjevalcev ognjene podpore iz zraka sodelovali tudi pripadniki tujih oboroženih sil. Poleg te vojaške vaje so predstavljene še druge mednarodne aktivnosti Slovenske vojske.

To je le nekaj poudarkov iz zanimivega prispevka zunanjih opazovalcev o Slovenski vojski in Sloveniji. Ni vsakdanje, da bi medij izven naših meja pripravil tako obširno predstavitev Slovenske vojske, zato vam na ogled ponujamo prvi del dokumentarne oddaje Vojska sa Triglava.

Pripravil: Jure Mikelj, foto: Revija Obramba

VIDEO: 1. del dokumentarca Vojska sa Triglava

VIDEO: Vojska sa Triglava, 2. del

Spomladi 2013 se je v Sloveniji mudila ekipa srbske televizije, ki je snemala dokumentarec o Slovenski vojski, ki so ga poimenovali Vojska sa Triglava.

Povezani članki