Madžari poslali helikopterje Mi-24V na posodobitev v Rusijo

by Urednik

MADŽARSKA POSODABLJA FLOTO HELIKOPTERJEV MI-24

Madžarske letalske sile so poslale 8 bojnih helikopterjev Mi-24V in Mi-24P (NATO: hind) na posodobitev v rusko 419. letalsko servisno tovarno (419 ARZ), kjer jih bodo opremili tudi s sistemi za nočne operacije.

Vseh osem madžarskih helikopterjev Mi-24V in Mi-24P bo deležnih temeljitega popravila, posodobljeni motorji Klimov TV3-117V pa bodo omogočili podaljšanje uporabe helikopterjev za nadaljnjih 10 let.Večjih sprememb pa bodo deležni kokpiti helikopterjev, ki jih bodo posodobili in prilagodili za uporabo nočnogledov.

Madžarske letalske sile (Magyar Légierő) bodo prve 4 helikopterje dobile v uporabo že v aprilu, preostale 4 pa v juliju – po nočnih testnih poletih. Nato bodo na Madžarskem potekala testiranja oborožitve helikopterjev Mi-24V in Mi-24P, opremljenih s sistemi za nočne operacije. Če bodo naši vzhodni sosedi z izboljšavami in novimi sistemi zadovoljni, bodo v Rusijo poslali še 4 helikopterje Mi-24.

Madžarska ima v svoji oborožitvi 12 bojno-transportnih helikopterjev Mil Mi-24V/P, 13 večnamenskih Mil Mi-8/17 in 2 manjša Eurocopter AS350.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki