Na forumu “Armada 2017” bodo predstavili vojne trofeje iz Sirije

by Urednik

PREDSTAVITEV DELOVANJA RUSKE VOJSKE NA MISIJI V SIRIJI

V okviru ruskega vojaškega obrambnega foruma “Armada 2017” bodo razstavili trofeje, ki so jih ruski vojaki med sirijsko kampanjo zaplenili terorističnim skupinam, je izjavil vodja glavne uprave za znanstveno-raziskovalne projekte Ministrstva za Obrambo Rusije Aleksander Mironov. Na razstavi bodo namreč pripravili posebno predstavitev delovanja Ruske vojske v Siriji.

Mednarodni vojaško-tehnični forum “Armada 2017” bo potekal med 22. in 27. avgustom v podmoskovskem parku Patriot ter na poligonu v Alabinu in na letališču Kubinka. Poleg tega bo  nekaj dejavnosti potekalo še tudi na združenem strateškem poveljstvu “Sever” poroča ruska spletna stran Lenta.

Na forumu bodo potekale tudi uradne predstavitve armad iz sedmih držav: Armenije, Belorusije, Kazahstana, Kitajske, Pakistana, Slovaške in Južnoafriške Republike. Razstava – forum ’’Armada’’  poteka v Rusiji odleta 2015, sprva so jo načrtovali kot dvoletno, kasnej pa je ruska vojska vztrajala na letnem formatu.

Ruski vojaški resor je izkoristil forum “Armada” tudi za podpisovanje večjih pogodb v okviru državnih nabav (leta 2016 so tako podpisali 17 pogodb v skupni vrednosti 130 milijarde rubljev), v okviru samega foruma pa potekajo tudi (zaprta) posvetovanja z namensko industrijo v povezavi z vojaško-tehničnimi vprašanji.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki