Obrambno ministrstvo Rusije zanikalo pisanje o novi bazi v Siriji

by Urednik

RUSKA LETALA OBVLADUJEJO SIRSKO OZEMLJE IZ BAZE V LATAKIJI

Uradni predstavnik Ministrstva za obrambo Ruske federacije, generalmajor Igor Konashenkov, je pred dnevi zanikal zapise v medijih o namestitvi nove letalske baze v Siriji. Kot je izjavil Konashenkov, poskušajo tuji mediji s pomočjo različnih govoric preusmeriti pozornost s ključnih problemov.

“Najprej so se v nekem kuvajtskem časniku, ki ga komaj kdo pozna, pojavile informacije, ki jih za tem povzela agencija Reuters, o dozdevnem odprtju nove ruske letalske baze na področju naselja Shayrat. Ni potrebno biti poseben vojaški strokovnjak in razumeti, da je iz obstoječe letalske baze Hmeymim, kjer so nameščena ruska letala, moč doseči katerokoli skrajno točko s katerimkoli ruskim letalom v Siriji v 30 do 40 minutah,” je ruski general pojasnil novinarjem v poročilu, ki ga je prenesla agencija RIA Novosti.

Ruska vojska ima v letalskem oporišču Hmeymim v Latakji nameščene lovce Su-27SM in Su-30, taktične bombnike Su-34 ter Su-24, ki sodelujejo v zračnih napadih na Islamsko državo in druge teroristične skupine v državi, vojaške helikopterje Mi-17 in Mi-24, za obrambo vojaške baze pa skrbijo raketni sistemi S-400 in pancir-S1, mobilni sistemi za elektronsko bojevanje 1RL257E krasuha-4, kakor tudi glavni bojni tanki T-90 in kolesna oklepna vozila BTR.

Pripravil: B. Knific, foto: mil.ru

Povezani članki