Prve skupne pomorske vojaške vaje mornaric Rusije in Egipta

by Urednik

EGIPT IN RUSIJA KREPITA VOJAŠKO SODELOVANJE

Te dni (6.-14. junij 2015) v Sredozemskem morju potekajo prve skupne egiptovsko-ruske pomorske vojaške vaje, ki so jih poimenovali Most prijateljstva 2015, je sporočila novinarska služba Ministrstva za obrambo Rusije. Skupni manevri mornarjev iz Rusije in Egipta so namenjeni krepitvi vezi med obema državama, ki sta bili v času Hladne vojne tesni zaveznici.

Med manevri bodo ladje Ruske vojne mornarice in Egiptovske vojne mornarice ob podpori letalstva izvajale naloge zaščite pomorskih poti. Cilj pomorske vojaške vaje Most prijateljstva 2015 je krepitev in razvoj sodelovanja med vojnima mornaricama obeh držav v interesu varnosti in stabilnosti na morju, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Ladje bodo poleg vaj vseh vrst zaščite izvedle tudi bojno streljanje, navaja poročilo vojaškega resorja Rusije.  Tako so že pred dnevi v egiptovsko pristanišča Aleksandria zaplule ruske ladje Črnomorske flote: gardna raketna križarka Moskva, raketno plovilo na zračno blazino Samum, desantna ladja Alexander Shabalin, tanker Ivan Bunbnov in vlačilec MB-31. Egiptovska vojska na vaji sodeluje s fregatama Taba in Damiyat, tankerjem Shatalin, dvema patruljnima čolnoma in dvema lovcema F-16.

Pripravil: B. Knific, foto: Naval News

VIDEO: Ruski mornarji v egiptovskem pristanišču Aleksandria

Povezani članki