Rusija postavlja ograjo na Krimskem polotoku

by Urednik

Z OGRAJO BO RUSIJA ZAVAROVALA OBISKOVALCE IN PREBIVALCE KRIMA

Začelo se je postavljanje ograje na Krimskem polotoku na meji z Ukrajino v dolžini skoraj 50 km, so povedali v regionalni mejni službi ruske Zvezne varnostne službe (FSB) za rusko agencijo Sputnik.

Razpis za postavite  ograje so objavili konec septembra 2017, ograja pa bo visoka 2,1 m. Postavitev ogeraje so pojasnili s potrebo po varnosti prebivalcev Krima in obiskovalcev polotoka. Po načrtih naj bi bila dela zajključena poleti prihodnje leto. Sicer so na razmejitveni črti med Ukrajino in Krimom tri nadzorne točke: Džankov, Perekop in Armjansk.

Krimski polotok je območje, ki se razvija dinamično in je deležno velikega števila potnikov ter turistov skozi vse leto, zato je njihva varnost in varnost prebivalcev prednostna naloga za nas. Zato bo državna meja v prihodnosti opremljena z najsodobnejšimi inženirskimi napravami in opremo, so zapisali v uradu ruske Zvezne varnostne službe (FSB).

Glede na dostopne informacije (na spletu objavljen javni razpis) bo gradnja ograje na meji Rusijo stala več kot 200 milijonov rubljev (2,9 milijone evrov). Glede na objavljeno dokumentacijo mora zasnova ograje zagotavljati visoko trdnost, trajnost in gospodarnost delovanja. Obdobje garancije pri inženiringu in dodatni opremi mora biti vsaj 10 let, konstrukcija pa mora biti odporna na težke podnebne razmere (vključno z 98% vlago in temperaturo plus 65 stopinj Celzija).

Pripravil: B. Knific, foto:YouTube

 

Povezani članki