Ruske letalske sile dobile nove lovce Su-35

by Urednik

TRETJA DOBAVA NOVIH BOJNIH LETAL V ENEM MESECU

Ruske vesoljsko-letalske sile (VKS) so prejele novo serijo lovcev Suhoj Su-35 flanker-E, ki predstavlja že tretjo pridobitev bojnih letal v zadnjem mesecu dni. Informacija je bila objavljena 3. decembra 2022 v sporočilu za javnost proizvajalca Združene letalske korporacije (UAC).

Iz UAC so sporočili, da je Kremelj imenoval vladni koordinacijski svet, ki spremlja načrte in spoštovanje rokov. Spremlja tudi dobave bojnih letal za VKS. UAC je v izjavi generalnega direktorja korporacije Jurija Slusarja potrdil, da so proizvodne zmogljivosti tovarne v mestu Komsomolsk na Amurju (skrajni vzhod Rusije) polno zasedene, podjetju pa uspeva pravočasno izpolnjevati vladna naročila.

Besedam direktorja Slusarja je treba verjeti, saj Rusija pospešeno dobiva nova letala UAC. Pred nekaj časa smo poročali o dobavi nove serije bojnih letal Su-30SM2 in lahkih jurišno-šolskih letal Jak-130.

Nekaj ​​dni pozneje je družba sporočila, da so po dobavi ponovno zagnali proizvodne linije Su-30 in da to letalo ponovno prihaja v serijsko proizvodnjo.

17. novembra je Rusija dobila najnovejšo serijo lovskih bombnikov Su-34, ki so jih izdelali v Novosibirsku in so že v službi ruskih letalskih sil. Tako je rusko vojno letalstvo v 30 dneh prejeli tri serije treh različnih bojnih letal.

Sredi prejšnjega meseca je Moskva sporočila, da širi proizvodne zmogljivosti vojaške letalske industrije. Novica se nanaša tudi na proizvodnjo prikritega lovca Su-57 felon. Nove proizvodne tehnike in avtomatizirani procesi so Rusiji omogočili  pospešitev proizvodnje.

Prav tako so v Rusiji pričeli z tudi gradnjo novega laboratorija za testiranje letalske elektronike, rezervoarjev in novega preskusne mize za motorje, ki naj bi začel obratovati sredi leta 2023.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki