Ruski testni lovec MiG-29 strmoglavil blizu Moskve

by Urednik

TEŽAVE S TESTNIM LOVSKIM LETALOM MIG-29

V jutranjih urah je v gozd blizu vasi Dmitrovskoye v bližini ruske prestolnice strmoglavilo rusko lovsko letalo MiG-29, poročajo ruski mediji.

V predmestju Moskve je strmoglavil dvosedi lovec MiG-29, pilota pa sta se pred strmoglavljenjem uspela katapultirati iz letala. Oba naj bi nesrečo preživela, eden izmed njiju pa je pri katapultiranju iz letala prejel udarec.

Letalnik je pripadal Raziskovalnemu letalskemu inštitutu Gromov, so sporočili iz Združene letalske korporacije (UAC), pod katere okrilje spada tudi proizvajalec MiG. Natančni razlogi za okvaro in strmoglavljenje letala še niso znani, nesrečo pa še preiskujejo.

Ruski Kanal 5 je sicer že pred dnevi sporočil, da je na letališču Žukovski na jugovzhodu Moskve pristal lovec MiG-29, potem ko je med preskusnim poletom izbruhnil požar v kabini. Pri tem je en od pilotov utrpel poškodbe (opekline). Prav to letalo naj bi nato popravili in z njim opravili nov poskusni polet, pri tem pa je najverjetneje prišlo do težav s kontrolnim sistemom, kar naj bi bil najverjetnejši vzrok za nesrečo.

Pripravil: A. Knific

 

Povezani članki