Sedem ruskih transportnih letal An-124 pristalo v Siriji

by Urednik

RUSKE DOBAVE OROŽJA SIRSKI VOJSKI

Pentagon je v zadnjem obdobju zabeležil sedem poletov ruskih težkih transportnih letal An-124 v sirsko Latakijo, poročajo ameriški mediji. Rusija je potrdila, da z letali dobavlja Siriji vojaško tehniko.

Po pisanju ameriških medijev je vojaška prisotnost Rusije v tej državi brez primere in se realno povečuje. Po pisanju ameriškega časopisa The Chicago Tribune z antonovi v Latakijo prevažajo predvsem vojaško tehniko za formiranje letalskih baz.

Nedavno uradno sporočilo Rusije o vojaških dobavah Siriji – ne le z ladjami, temveč tudi z letali, pa tudi napotitev ruskih marincev v Latakijo, je dalo ameriškim medijem povod za sklep, da Rusija zares pripravlja množično namestitev svojih sil v Siriji. Minister za zunanje zadeve Ruske federacije Sergej Lavrov je izjavil, da Rusija Siriji še naprej dobavlja vojaško tehniko, da bi ji zagotovila ustrezno obrambo.

Predstavnica Ministrstva za zunanje zadeve Rusije Marija Zaharova je poudarila, da Rusija nikoli ni prikrivala, da so njeni vojaški strokovnjaki prisotni v Siriji.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

 

SORODNE NOVICE:

Ruske oblasti potrdile dobavo orožja in ruske vojake v Siriji

Ruske oblasti so potrdile, da Rusija dobavlja Sirski vojski strelno orožje, minomete in oklepna pehotna vozila, ob tem pa so v Sirijo poslali tudi vojaške strokovnjake v boj proti Islamski državi.

Ruski vojaki in letala že vključeni v boje v Siriji!?

Na sirskem nebu naj bi se že pojavila bojna letala Ruskih letalskih sil, ruski vojaki pa se proti sirskim upornikom borijo na strani sil zvestih sirskemu predsedniku Basharju al-Assadu.

Povezani članki