Sirija začela uporabljati ruska letala za napade na ISIS

by Urednik

RUSKA VOJAŠKA LETALA NAPADAJO POLOŽAJE ISLAMSKE DRŽAVE

Sirska vojska začela uporabljati “nova” ruska bojna letala, sredi septembra so v Sirijo priletela ruska vojaška letala Su-24, Su-25 in Su-30, v zračnih napadih na teroristične grupacije »Islamske države« v provinci Alepo, poroča agencija Reuters.

Sirska vojska je ob podpori letalstva ta teden (21. – 25. September 2015) začela kopensko operacijo v bližini letalske baze Kveris na vzhodu province Alepo, kjer vladna vojska že dlje časa odbija napade teroristov, še navaja agencija, ki se sklicuje na Sirske aktiviste za človeške pravice. Ruski lovci so v Siriji od nedolgo, po istem viru pa naj bi jih uporabljali sirski piloti.

To je prvo sporočilo, ki pravi, da so sirske oborožene sile predsednika Bašarja al Assada začele uporabljati oborožitev, ki so jo dobile od Rusije. Poleg tega viri govorijo tudi o uporabi ruskih ofenzivnih brezpilotnih letal.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos, Airbus

SORODNE NOVICE:

Rusija kopiči bojna letala in helikopterje v Siriji

Potem ko so na sirsko letališče Bassel Al-Assad v Latakiji najprej prispeli štirje ruski lovci Suhoj Su-30 in osem vojaških helikopterjev, naj bi v naslednjih dneh tja prispelo še 24 ruskih bojnih letal.

Rusija je v Sirijo poslala lovce Suhoj Su-30

V petek 18. septembra 2015 so ameriški obveščevalci opazili prihod prvih bojnih letal Ruskih letalskih sil v Sirijo, kamor naj bi prispeli vsaj štirje večnamenski lovci Suhoj Su-30SM.

Povezani članki