Trije jetniki pobegnili s helikopterjem

by Urednik

USPEŠEN HELIKOPTERSKI POBEG KANADSKIH ZAPORNIKOV

Quebeška policija je potrdila, da so trije zaporniki, ki so pred dnevi ušli iz zapora Orsanville v Quebec Cityju v Kanadi, uporabili helikopter. Beg so izvedli v večernih urah v soboto 7. junija 2014, odleteli pa v smeri Montreala oz. zahodne Kanade.

Kot pravijo, se je helikopter spustil na dvorišče jetnišnice in pobral tri jetnike, beg pa so označili kot izjemno nevaren. Vsaj dva od pobeglih zapornikov so aretirali v letu 2010 zaradi trgovine z mamili, sumijo pa, da so bili povezani z motoristično skupino Hells Angels, ki deluje v ZDA in Kanadi. Zaporniki so še vedno na begu, kar pa ne ćudi glede na uspešnost pobegov s helikopterji.

To je že druga dramatični helikopterski pobeg iz zapora v Quebecu v dobrem letu dni, ko sta marca 2013 iz zapora Saint-Jérôme s helikopterjem pobegnila dva zapornika. Oba so skupaj s pomočnikoma ujeli po nekaj urah.

V zadnjem obdobju sta na podoben način pobegnila jetnika iz jetnišnice v bližini kanadskega Montreala (s helikopterjem Robinson R44), februarja lani pa beg s helikopterjem ni uspel v grških Atenah, ko je jetniški ostrostrelec prisilil pilota helikopterja k pristanku.

Po letu 1971, ko je bil zabeležen prvi helikopterski pobeg iz jetnišnice, ki ga je v Mehiki uspešno izvedel newyorški poslovnež Joel David Kaplan, so našteli že 43 poskusov bega, kar 31 pa je bilo uspešnih.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Animacija helikopterskega pobega iz zapora v Oransvillu

Povezani članki