Trump grozi Siriji in Rusiji: Bodite pripravljeni…

by Urednik

…AMERIŠKE RAKETE BODO PRILETELE – ‘’LEPE IN NOVE TER PAMETNE!‘’

V odgovoru na domnevni sirski napad s kemičnim orožjem in grožnji po povračilnem udarcu ameriški predsednik Donald Trump opozarja Moskvo, da ’’ne more biti partner z živalmi, ki s smrtonosnim plinom ubijajo lastne ljudi’’. Trump še dodaja, da so vse bližje povračilnemu odgovoru in kot pravi, bodo ‘’živali’’ plačale visoko ceno.

Tako je v sredo (11.4.2018) zjutraj  tvitnil: “Rusija obljublja, da bo sestrelila vsako in vse rakete, izstreljene nad Sirijo. Pripravi se Rusija, ker bodo priletele rakete: ‘’lepe in nove ter pametne’’! Ne morete biti partnerji z ’’živalmi’’, ki s plinom ubijajo lastne ljudi in pri tem uživajo!”

Predstavnik ruskega zunanjega ministrstva za stike z javnostmi se je odzval na Trumpov tvit, češ da ‘’pametne rakete lahko letijo proti teroristom, ne pa proti (sirskim) vladnim silam’’ in dodal, da bi s temi raketami ZDA lahko uničile domnevne dokaze o kemičnem napadu. Danes (sreda 11.4.) so v Kremlju izrazili upanje, da se bodo vse strani, vpletene v spopad v Siriji, izogibale vsakršnim dejanjem, ki bi dodatno destabilizirale že tako pregret položaj na Bližnjem vzhodu, obenem pa tudi izrazili močno nasprotovanje vsakršnemu napadu na zaveznike (Sirijo).

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki