Turški predsednik Erdogan grozi (tudi) Iraku

by Urednik

BO TURŠKA VOJSKA NAPADLA TUDI KURDE V IRAKU? 

Turški predsednik Redjep Tajip Erdogan je zagrozil z nenadno vojaško operacijo na mesto Sindžar v iraškem Kurdistanu, kjer naj bi nadzor prevzemala Kurdska delavska stranka (PKK).

“Iraški vladi smo sporočili, da poskušajo (Kurdska delavska stranka – PKK) iraško mesto Sindžar spremeniti v drugi Kandil. Če jih ne razženete, bomo neke noči vpadli v Sindžar in uvedli red,” je izjavil Erdogan in spomnil na območje gorovja Kandil na severu Iraka, kjer je glavna baza Kurdske delavske stranke (PKK), poroča iraški časnik Hurijet.

“Boj proti terorizmu” bomo nadaljevali tudi na področjih Sirije, ki so pod nadzorom Kurdov, vključno z Mandžibom, Kobanijem Tel Abjadejem in Kamišlijem, je Erdoganove besede prenesla agencija Anadolija. Po njegovih navedbah so v “Operaciji oljčna vejica” ubili 3622 teroristov.

V začetku marca je vodja turške diplomacije Mevlut Čavašoglu izjavil, da bo po letošnjih volitvah v Iraku Turčija skupaj z iraško vlado izvedla operacijo proti PKK in da sta se o tem “že pogovorila” z iraškim premirjem Hajderjem al Abadinijem.

Enote opozicijske Svobodne sirske vojske in Turška vojska so prevzele okrepljen nadzor nad Afrinom, poročajo turški mediji. Agencija Anadolija je objavila fotografije, na katerih Turška vojska postavlja zastave v centru Afrina.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

 

Povezani članki