“Ukrajinske rakete neptun grozijo Rusiji”

by Urednik

UKRAJINSKO OROŽJE ZA UNIČEVANJE (RUSKIH) VOJAŠKIH LADIJ

Manevrirne rakete neptun, izdelane v Ukrajini, lahko uničijo ruske pomorske ladje vseh razreda v ruskih pomorskih bazah v Črnem in Azovskem morju ter “uničijo Kerški most v nekaj minutah”, trdi bivši sekretar Sveta za nacionalno varnost in obrambo Aleksandar Turčinov.

Po Turčinovih besedah je KijevU za zaščito pred Rusijo v Črnem morju in Azovskem morju uspelo hitro posodobiti raketne sisteme S-125 (sistem raketne zračne obrambe zemlja-zrak neva) in zgraditi lasten sistem manevrirnih raket.

»Kompleksno rešitev tega problema (zaščita pred Rusijo z morja) – predstavlja mobilni sistem manevrirnih raket neptun, izdelanih v izjemno kratkem času. Naši manevrirni izstrelki lahko uničijo vojaške ladje Rusije vseh tipov ne le v Črnem morju in Azovskem morju, ampak tudi v njihovih bazah. V primeru potrebe pa v nekaj minutah tudi most, s katerim se tako hvali Rusija,« je Turčinov povedal v intervjuju za LB.ua.

Podobne ukrajinske grožnje so ruski predstavniki že večkrat komentirali s precejšnjim sarkazmom. Namestnik predsednika Odbora Sveta federacije za mednarodne zadeve Vladimir Jabarov je dejal, da bi se konflikt na morju z vojno mornarico Ruske federacije “zagotovo končal s propadom vojne mornarice Ukrajine”. Nekdanji poveljnik baltske flote admiral Vladimir Valuev je poudaril, da Ukrajinska mornarica, ki ima v lasti le nekaj ladij, ne more izvajati niti vojaškega niti psihološkega vpliva na Rusijo.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki