Ukrajinski Antonov ponudil Trumpu novi letali Air Force One

by Urednik

BO AMERIŠKI PREDSEDNIK POTOVAL V UKRAJINSKEM LETALU?!?

Ukrajinski letalski proizvajalec Antonov, ki je izdelal največje letalo na svetu, je ponudil Donaldu Trumpu svoje letalo za predsedniško – v primeru, če bo odpovedal nakup novih dveh Boeingovih letal Air Force One (na osnovi modela B747-8).

Donald Trump je namreč izjavil, da ga veseli, če Boeing veliko proda in veliko zasluži, toda kar je preveč, je pa preveč, kajti dve letali Air Force One (AF 1) so ponudili kar za 4 milijarde dolarjev. Ukrajinci so po tweetu spraševali, če ne bi bilo morda bolje, da bi novoizvoljeni ameriški predsednik za AF 1 izbral letalo ukrajinskega letalskega proizvajalca Antonova. No, slovenski zet Donald Trump, znan po svojih nepredvidljivih čivkih, Ukrajincem še ni odgovoril.

Boeing sicer gradi ameriška predsedniška letala, ki bi v nuji rabila tudi kot leteča poveljstva oboroženih sil ZDA, že od leta 1943. Ponudba Antovona pa je izzvenela bolj kot ne kot šala, čeprav bi naročilo na primer dveh AF 1 zanje pomenil ogromno, Od osamosvojitve v letu 1991 so namreč uspeli izdelati vsega skupaj približno 20 letal. V sodelovanju s Kitajci pa napovedujejo nič manj kot izdelavo serije največjih transporterjev na svetu – An-225 mriya. Čeprav bo verjetno vse ostalo pri imenu letala – mriya sanje/navdih, pa bi bilo najmanj zanimivo videti to letalo v barvah Letalskih sil ZDA in ameriške države. Mriya je bila sicer zasnovana za sovjetski vesoljski program, na njenem hrbtu je bil pritrjen tudi sovjetski vesoljski čoln buran. Edino (do konca) izdelano letalo je še bedno v rabi, čeprav malo izkoriščeno, saj ga uporabijo le nekajkrat (1 – 2 krat) letno za prevoz izjemno velikih tovorov. Na razdaljo 4000 km na primer lahko prepelje tovor težak kar 250 t. Drugo tovrstno letalo so začeli graditi v letu 1988, vendar je ostalo nedokončano, načrtujejo pa, da bi ga uporabili kot predserijsko letalo za skupno ukrajinsko-kitajsko serijsko proizvodnjo teh letečih gigantov.

Pripravil: B. Knific, foto: Antonov, Boeing

Povezani članki