VIDEO: Napad ruskih helikopterjev Mi-28N na položaje ISIS-a

by Urednik

RUSKA ZRAČNA PODPORA OMOGOČA NAPREDOVANJE SIRSKI VOJSKI

Ruski helikopterji Mi-28N “night hunter” in Mi-35 so konec avgusta 2017 napadli položaje borcev Islamske države (ISIS, Daesh), ki jih je obkolila Sirska vojska na območju blizu plinskega polja Shaer v osrednji Siriji, helikopterske napade pa so posneli tudi kamermani ruske TV Zvezde.

Videoposnetek prikazuje ruske jurišne helikopterje Mi-28N “night hunter” (NATO: havoc) in transportno-bojne Mi-35 med streljanjem na položaje ISIS-a. Med preletavanjem ruski helikopterji odmetavajo toplotne vabe (ang. flare), ki so namenjeni za obrambo pred morebitnimi izstrelki iz sovražnkovih prenosnih raketnih sistemov.

Kot je poročala ruska TV Zvezda, so ruski piloti jurišnih helikopterjev Mi-28N “night hunter” in Mi-35 dobili koordinate sovražnikovih položajev od pripadnikov Sirske vojske, ki so med napredovanjem naleteli na močan odpor. Pomoč bojnih helikopterjev Ruske vojske je pomagala kopenski vojski, da je premagala borce ISIS-a in osvobodila ozemlje, ki so ga zasedali vse od poletja 2014.

Pred dnevi je ruski general Sergei Rudskoy povzel rezultate 23-mesečne operacije Ruske vojske v Siriji. Ruske letalske sile so v Siriji od septembra 2015 izvedle 90.000 letalskih napadov na teroristične cilje in pomagali sirskim vladnim za štirikrat povečati ozemlje pod njihovim nadzorom, je še dodal Rudskoy.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki