VIDEO: Ruski “skrivnostni ” vojaški helikopter Mi-35MS

by Urednik

V OBJEKTIV UJELI RUSKI “TOP-SECRET ” HELIKOPTER MI-35MS

V Rusiji je mimoidočemu v objekt kamere uspelo ujeti dva ruska vojaška helikopterja tipa Mil Mi-35MS, ki velja za strogo varovano vojaško skrivnost (Top-Secret), potem ko sta vzletela izza obzidja Kremeljske palače.

Helikopter Mi-35MS je predmet zanimanje vojaških navdušencev že vrsto let, saj nikoli še ni bil javno predstavljen. Prvič so skrivnostni ruski helikopter opazili v februarju 2013 v proizvodnem obratu v Rostovu. Nekaj ​​mesecev kasneje so helikopter Mi-35MS uspeli fotografirati na testnem poligonu tovarne Mil v Moskvi. Po nekaterih podatkih naj bi do sedaj izdelali le tri helikopterje različice Mil Mi-35MS in sicer za potrebe poveljstva Ruske vojske.

Za helikopterje Mi-35MS je značilna svetlejša zelena barva, pravokotna okna transportnega dela, kot tudi izostanek vojaških oznak, z izjemo registrske številke in ruske zastavice. Ob podrobnejšem pogledu posnetkov se razlikuje od drugih variant helikopterjev Mi-35 tudi po dodatnih antenah (na nosu in za rotorjem, kot tudi radijsko-elektronsko opremo na stranskih nosilcih.

Helikopter so razvili iz različice Mi-35M, različica za posebne namene – MI-35MS – pa je opremljena z najbolj naprednimi letalskimi sistemi, številnimi senzorji, sistemom za nočno opazovanje, satelitsko postajo raduga-MB, navigacijskim sistemom GLONASS/GPS in sistemom proti motenju radijskih zvez. Prav tako je MI-35MS “oborožen” s sistemom za zaščito pred IR vodenimi protiletalskimi izstrelki.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Ruska helikopterja Mi-35MS nad Kremljem

Povezani članki