VIDEO: Spektakularni posnetki palubnih lovcev F/A-18 (super) hornet

by Urednik

IZJEMNI POSNETKI PALUBNIH LOVCEV F/A-18 HORNET IN SUPER HORNET

V spodnjih dveh videoposnetkih predstavljamo vragolije ameriških palubnih pilotov z lovskimi letali F/A-18 hornets in super hornets, ki so oz. še vzletajo iz letalonosilk USS Enterprise in USS Dwight Eisenhower.

Spektakularni posnetki palubnih lovcev F / A-18 hornets in super hornets med vzletanjem in pristajanjem na krovu sedaj že upokojene letalonosilke USS Enterprise (CVN 65). Videoposnetek (VIDEO 1) prikazuje tudi letala med poletom v tandemu na nizki nadmorski višini nad vodo, akrobatske manevre in prelete letalonosilke pri visokih hitrostih. Letalonosilko USS Enterprise (CVN 65) razreda enterprise so upokojili 1. decembra 2012, za leto 2015 pa načrtujejo njeno razgradnjo. Posnetki so nastali z go pro kamerami, nameščenimi v kokpitu lovcev F/A-18 in pilotovih čeladah, zanje pa so zaslužni piloti in člani Ameriške mornarice Ian Schmidt, Michael Hatfield in Jared King.

Ameriška mornarica (US Navy) je že pred dvema letoma posnela izvrsten videoposnetek (VIDEO 2) poleta s palubnim lovcem F/A-18F super hornet iz letalonosilke USS Dwight Eisenhower (CVN-69) razreda nimitz. Posneli so jo poleti 2012 in prikazuje edinstven pogled na letenje s tem lovcem vse od vzleta iz letalonosilke, prečrpavanja goriva v zraku, manevrskih sposobnostih in končnega pristanka na letalonosilki.

Pripravil: A. Knific, foto: You Tube

VIDEO 1: Poleti palubnih lovcev F/A-18 z letalonosilke USS Enterprise

VIDEO 2: Polet s palubnimi lovcem F/A-18F super hornet – USS Dwight Eisenhower

Povezani članki