VIDEO: Turki sestrelili sirsko letalo MiG-23 ali ruskega Su-24?

by Urednik

TURŠKI LOVEC F-16 SESTRELIL BOJNO LETALO NA MEJI MED SIRIJI IN TURČIJO

Turška informacijska agencija DNA je javila, da je turški lovec F-16 sestrelil sirskega lovskega bombnika MiG-23, ko je slednji kršil turški zračni prostor. Iz Rusije pa prihajajo novice, da je bil v Siriji sestreljen ruski lovski bombnik Su-24.

Posadko sirskega vojaškega letala so pred sestrelitvijo opozorili, po sestrelitvi pa se ji je uspelo katapultirati. Po podatkih drugih turških medijev pa je bilo sestreljeno letalo lovski bombnik Su-24, kakršne ima tudi Sirska vojska. Po preliminarnih informacijah sta se oba člana posadke katapultirala. Letalo Su-24 sicer upravljam dvočlanska posadka, medtem ko lovski bombnik MiG-23 z gibljivimi krili – en pilot, dva pa samo v nekaterih modifikacijah.

Spletni portal Haberturk pa poroča, da se je na meji Turčije in Sirije zrušilo vojaško letalo, pilot pa se je uspel katapultirati. Že prej so objavili vest, da se je zrušilo vojaško letalo, po podatkih turške televizije naj bi šlo za jurišnika. Očividci som povedali, da se je letalo vžgalo nad področjem Turkmenske planine v provinci Latakija.

Rusko obrambno ministrstvo pa je objavilo, da je bil ruski lovski bombnik Su-24 sestreljen v Siriji. Kot so navedli, naj letalo ne bi kršilo turškega zračnega prostora, letelo pa je na višini 6000 m. Pilota naj bi se katapultirala iz letala, vendar je njuna usoda neznana.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

PUTIN: Sestrelitev letala Su-24 – nož v hrbet Rusiji

Rusko lovsko-bombniško letalo so sestrelile Turške letalske sile, točneje turški lovec F-16, je izjavil ruski predsednik Vladimir Putin med tiskovno konferenco po srečanju z jordanskim kraljem Abdulahom II (24. novembra 2015).

Turki sestrelili rusko vojaško letalo Suhoj Su-24!

Rusko obrambno ministrstvo je danes dopoldne (24. november 2015) objavilo, da je bil ruski lovski bombnik Su-24 sestreljen v Siriji. Za sestrelitev letala Ruskih letalskih sil je odgovorna Turška vojska.

Povezani članki