Vohunsko letalo U-2 povzročilo težave na letališču v Los Angelesu

by Urednik

AMERIŠKE LETALSKE SILE ZANIKAJO, DA JE U-2 VZROK ZA TEŽAVE NA LETALIŠČU

Zvezna uprava za letalstvo je v začetku tedna sporočila, da je težave z računalniškimi sistemi kontrole zračnega prometa na letališču v Los Angelesu prejšnji teden sprožilo ameriško vohunsko letalo Lockheed U-2 dragon lady.

Zaradi težav z računalniškimi sistemi je bilo na mednarodnem letališču v Los Angelesu, ki je na šesto najprometnejše na svetu, odpovedanih 50 letov in zamude pa je imelo 455 letal. Računalniški sistem ERAM (En Route Automation Modernization system) so popravili po dobri uri, v izogib ponovitvi pa naj bi mu dodali več pomnilnika.

V času ko so se pojavile težave naj bi nad letališčem letelo ameriško vohunsko letalo U-2. Po podatkih ameriške Zvezne uprave za letalstvo (FAA) pa naj bi vojaško letalo Ameriških letalskih sil letelo nižje kot ponavadi, ko leti dvakrat višje kot komercialna letala.

Ameriške letalske sile so potrdile, da je letalo U-2 v začetnem času napake na elektronskih sistemih bilo na tem območju, vendar so zanikale, da je to letalo vzrok za težave na letališču.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Vtisi pilotov vohunskega letala U-2 dragon lady

Povezani članki