Vojak v Novem mestu iz avtomobila rešil utapljajočo žensko

by Urednik

VOZILO ZDRSNILO V POTOK, POSREDOVAL VOJAK SLOVENSKE VOJSKE

V ponedeljek 17. novembra 2014 okrog poldneva je v Novem mestu voznica osebnega vozila zapeljala v potok, pripadnik Slovenske vojske je to opazil in nesrečnico izvlekel iz avta ter potegnil na kopno.

Policisti so ugotovili, da je 59-letna voznica ob Splošni bolnišnici Novo mesto parkirala avtomobil ob vozišču, na peščeno in travnato brežino. Zaradi razmočenosti terena je vozilo z voznico pričelo drseti po brežini. Avtomobil se je prevrnil, na bočni strani obstal v potoku Težka voda, nato pa ga je pričelo odnašati proti reki Krki. Gospa, ki je opazila zdrs vozila, je s klici na pomoč opozorila moškega, ki se je nahajal na bližnjem parkirišču.

Kot poroča lokalni medij DolenjskaNews je v nesreči posredoval 27-letni Toni Čelič, pripadnik Slovenske vojske iz inženirske čete 1. brigade, ki je nastanjena v novomeški vojašnici. Zabredel je v vodo do avtomobila, v katerega je že začela vdirati voda. Z velikimi napori mu je uspelo odpreti vrata potapljajočega vozila in iz njega rešiti žensko. Pomagal ji je iz vode, avtomobil pa je potonil. Za voznico so nato poskrbeli reševalci, a se k sreči ni huje poškodovala, vozilo pa so iz potoka dvignili novomeški poklicni gasilci.

Pripravil: Jure Mikelj, foto: DolenjskaNews

Povezani članki