Ameriški marinci s helikopterji na vaji v Albaniji

by Urednik

SKUPNO USPOSABLJANJE ALBANSKE IN AMERIŠKE VOJSKE

V sredini julija so helikopterske enote Korpusa mornariške pehote ZDA (USMC) s helikopterji UH-1Y venom in AH-1W super cobra sodelovale na vojaških manevrih s streljanjem na vadbišču Bize v Albaniji, je objavilo ameriško obrambno ministrstvo.

Piloti helikopterjev 26. ekspedicijske enote marincev (MEU) so se 22. junija 2020 udeležili skupnih vaj z oboroženimi silami Albanije na vojaškem poligonu Bize. Namen vaj je bilo usposabljanje albanskih kopenskih sil ob zračni podpor, kot tudi povečanju pripravljenosti in krepitvi partnerstva med ZDA ter Albanijo.

Kot je še zapisalo ameriško obrambno ministrstvo, so se piloti helikopterjev UH-1Y venom in AH-1W super cobra usposabljali za izvajanje taktičnih manevrov s streljanjem v zahtevnih gorskih razmerah.

Bataan ARG (Amphibious Ready Group) in 26. MEU sestavlja več kot 4.000 pripadnikov mornarice ter marincev, ki delujejo na območju ameriške 6. flote v podporo ameriškim nacionalnim varnostnim interesom. Ameriška 6. flota s sedežem v Neaplju v Italiji izvaja celoten spekter skupnih pomorskih operacij, pogosto v soglasju z zavezniškimi in medresorskimi partnerji, da bi utrdila ameriške nacionalne interese ter varnost in stabilnost v Evropi ter Afriki.

Pripravil: A. Knific, foto: Dvidshub

Povezani članki