Bojevnik – 2 (ratnik – 2) bo dobil novo maskirno uniformo

by Urednik

RAZVOJ NOVE OPREME IN UNIFORME ZA RUSKE VOJAKE

Naslednja generacija bojne opreme »ratnik-2«, ki naj bi zamenjala v letu 2014 uvedeno opremo ruskih vojakov »ratnik-1«, bo verjetno dobila novo maskirno uniformo, ki bo drugačne barve. Zamenjali bodo tudi zaščitne – pancirne – jopiče, ki bodo imeli vgrajen energetsko oskrbo, je sporočil član kolegija vojaške industrije Ruske federacije Oleg Martyanov.

“Za nastanek nove opreme je potrebno analizirati obstoječe tehnologije in vložiti veliko časa v nastanek tehnologij, ki omogočajo pridobitev novih materialov. To je kamuflažni material, ki menja barvo, ki je neopazen na ultravijolični svetlobi, tu gre za pancirne jopiče, ki so precej lažji od prejšnjih modelov in funkcionirajo po novih principih,” je pojasil Marjanov na oborožitveni razstavi Russia Arms Expo te dni v Nižnjem Tagilu. Dodal je še, da bo v zaščitni jopič prihodnosti vgrajen sistem za napajanje in oskrbo z električno energijo. Prav tako naj bi po njegovih trditvah nadaljevali projekt ratnik-1, ki so ga lani začeli uporabljati v Ruski vojski.

“Obrambno ministrstvo spremlja državne raziskave na tem področju, proučuje inovacije in slednje se že uvaja v oborožitev in opremo, kot dodatek opremi, ki je nastala v okviru projekta ratnik,” je izjavil Martyanov na konferenci o robotiki. Kot je še zatrdil, rusko obrambno ministrstvo nima večjih pripomb na bojno opremo ratnik.

Pripravil: B. Knific, vir: Ruska Rec, foto: Military Photos

SORODNE NOVICE:

Za rusko bojno opremo “ratnik” se zanimajo Irak, Pakistan in Kuvajt

Ruska obrambna podjetja so na mednarodnem obrambnem sejmu IDEX 2015, predstavili tudi izvozno različico najmodernejše bojne ruske opreme “ratnik”.

 

Bo „ratnik-2“ dobil težko strelivo in novo avtomatsko puško?

Ruski orožarji so objavili, da izdelujejo bojni komplet druge generacije „ratnik-2“, zanj pa bodo izdelali orožje večjega kalibra (12,7 x 55 mm) glede na že obstoječa osebna orožja.

Povezani članki