Demo moštvo F-22 raptor začenja letošnje nastope v Singapurju

by Urednik

NA PREDSTAVITVI LOVCI F-22 IZ PEARL HARBORJA

Demonstracijska skupina letalskega bojnega poveljstva F-22 raptor bo začela svojo predstavitveno sezono 2020 na letalskem sejmu v Singapurju (od 11. do 16. februarja 2020). Ta tedenski dvoletni letalski šov je največji letalski dogodek v Aziji in gosti tudi vladne in vojaške delegacije na visoki ravni, kot tudi vodilne korporativne direktorje z vsega sveta.

To bo šele drugič, da bo F-22 raptor prikazan na letalskem sejmu v Singapurju,  prvič so par lovcev raptor leta 2016 prikazali ”buldogi” 525. bojne eskadrilje iz združene baze Elmendorf-Richardson na Aljaski.

Demo ekipa F-22 se bo pridružila kontingentu drugih pripadnikov službe iz poveljstva letalskih sil ZDA za  Pacifik, ki bodo v Singapurju, da bi okrepili ameriška mednarodna partnerstva z desetinami držav, ki bodo zastopane na razstavi.

Da bi povečali učinkovitost prevoza letala v državo in iz nje, bo skupina uporabljala F-22, dodeljene Letalstvu nacionalne garde Havajev iz baze Pearl Harbor-Hickam. Demo ekipa običajno na razstavah, ki se jih udeležijo, uporablja letala iz najbližje eskadrilje F-22 v pod imenom “Raptor Nation”. 

Na singapurski letalski razstavi se bo prvič v vlogi demo pilota in kot poveljnik demo moštva F-22 predstavil major Josh Gunderson. To bo letošnja uvodna predstavitev F-22 na javnih prireditvah, ameriška turneja demo moštva F-22 raptor pa se bo začela konec marca, sledilo bo več kot 20 nastopi na letalskih prireditvah po ZDA. Če si želite ogledati njihov urnik in ga spremljati skozi vse leto, lahko ekipo spremljate na Facebooku, Instagramu in Twitterju @ f22demoteam.

Pripravil: B. Knific, foto: USAF

Povezani članki