Embraer bo v Singapurju predstavil svoja nova letala

by Urednik

BRAZILSKI EMBRAER USPEŠNO POSLUJE V AZIJI

Brazilski letalski proizvajalec Embraer bo sodeloval na singapurskem letalskem salonu  (Singapore Airshow 2014) med 11. in 16. februarjem 2014 v razstavne centru Changi s svojimi letali za komercialni in obrambni trg.

V komercialnem delu predstavlja štiri letala iz razreda poslovnih letal – t.i. Executive Jets: lineage 1000E, legacy 650, phenom 3000 in phenom 100. Doslej je v azijsko-pacifiški regiji in na Kitajsko Embraer prodal približno 300 letal. Novi poslovni lineage 1000E je zasnovan na modelu lineage 1000, vendar ima ultra dolgi dolet, v Aziji pa ga Brazilci predstavljajo prvič po lanskem oktobru, ko so ga predstavili javnosti. Obiskovalci singapurskega aerosalona bodo lahko videli tudi (interaktivno) predstavitev družino novo oblikovanih E2 iz serije potniških letal E-Jet. Gre za drugo generacijo Embraerjevih potniških letal za regionalni promet, ki jo bodo predstavili v posebnem šotoru na statičnem delu letalskega salona.

Embraerjev obrambni del – Embraer Defense & Security pa predstavlja srednje vojaško transportno (dvomotorno, reakcijsko) KC-390 in lahko turbopropelersko jurišno letalo za neposredno podporo A-29 super tucano. Za 16 takšnih letal, znana so predvsem po izvajanju protivstajniških – COIN – nalogah, se je odločila Indonezija.

Pripravil: B. Knific, foto: Embraer

VIDEO: Predstavitev družine potniških letal Embraer E-Jet

Povezani članki