F-22 raptor poškodoval podvozje na Floridi

by Urednik

NESREČA AMERIŠKEGA “NEVIDNEGA” LOVCA F-22

Podvozje ameriškega lovskega letala F-22 raptor je med pristankom v letalski bazi Eglin na Floridi konec marca 2022 zjutraj zatajilo, zaradi česar je letalo zapeljalo z vzletno-pristajalne steze. Poročil o poškodovanih ni.

Letalo F-22 raptor, dodeljeno 325. lovskemu polku Ameriških letalskih sil (USAF), je “doživelo nesrečo pri pristanku” v letalski bazi Eglin v torek, 29.3.2022, malo pred 10.30, glede na kratko obvestilo, objavljeno iz urada za javne zadeve baze Eglin na Floridi.

Reševalne posadke so ostale na prizorišču do torka popoldan, vzletno-pristajalna steza 19 v bazi pa je bila zaprta, čeprav bi se lahko letalske operacije nadaljevale na drugih vzletno-pristajalnih stezah tega letališča.

F-22 raptor je najnaprednejši lovec pete generacije za dosego prevlade v zraku in kot tak komponenta globalne udarne skupine. Poslanstvo tega letala je, da hitro in na velike razdalje projicira prevlado v zraku ter premaga grožnje, ki poskušajo preprečiti dostop letalskim silam, vojski, mornarici in marincem ZDA.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki