Firefighter Combat Challenge: Gasilci najboljši doma in v svetu

by Urednik

SLOVENSKI GASILCI NA TEKMOVANJU V SEVERNI AMERIKI

Slovenska ekipa gasilskega športnega tekmovanja Najtežji dve minuti v športu – Firefighter Combat Challenge se v sredo 12. novembra 2014 vrača iz tekmovanja v ZDA, kjer je znova dosegla izvrstne rezultate.

Po tem, ko nam narava iz dneva v dan kaže zobe in nam ne prizanaša več, je za gasilce, za naše fante in dekleta, ki dan in noč pomagajo v naravnih ujmah na terenu, nujna psihofizična pripravljenost.

Tisti, ki so se je lotili profesionalno v sklopu gasilskega športnega tekmovanja Najtežji dve minuti v športu – Firefighter Combat Challenge, so minuli teden posegli med najboljše, najhitrejše in najmočnejše profesionalne gasilce na svetu.

V slovenski reprezentanci, ki je nastopila na tekmovanju FCC v ZDA  med  3. in 9. 11. 2014,  so bili Domen Pavlič – PGD BEGUNJE, Matic Zupan – PGD MOSTE, Anže Habjan – PGD PODNART, Gregor Stanonik – predsednik PGD GORENJA VAS in Amer Čosić – GASILSKA ENOTA NOVA GORICA, predstavniki najboljših slovenskih tekmovalcev v prestižnih Najtežjih dveh minutah v športu, se v sredo, 12.11.2014, ob 13.15 uri, po svetovnem prvenstvu Firefighter Combat Challenge, ki je potekal v Phoenixu v Arizoni, vračajo domov.

Družine, prijatelji in navijači jih bomo počakali na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Tam nam bodo fantje zaupali svoje vtise, nam povedali, kako visoko, med svetovno elito so se zavihteli in pokazali prestižne nagrade, ki so jih s svojim trdim delom in trudom osvojili.

Po pozdravu, fototerminu in izjavah na letališču vas vljudno vabimo, da se nam pridružite tudi na uradni sprejem, ki se bo nadaljeval ob 18. uri v PGD BEGUNJE. Tam smo za naše junake pripravili posebno presenečenje.

Naj namignemo, da so kar trije od izjemnih tekmovalcev izboljšali svoj osebni rekord, dva pa sta po novem prišla v elitni klub Lions Den, med tekmovalce, ki s progo dobesedno pometejo in so njihovi časi boljši od 100 sekund. Slovenci imamo med temi svetovnimi prvaki že štiri svoje, kar je neverjeten dosežek.

Sicer pa tokrat ni bil izjemen le posameznik, tokrat so bili vrhunski vsi naši junaki! Izjemna ekipa, ki je predstavljala Slovenijo v najboljši možni luči.

Pripravila: Monika Golob, foto: FCC Slovenija

SORODNE NOVICE:

FCC Bled 2014: Slovenski gasilci izjemno uspešni

Na Bledu je minuli konec tedna potekalo mednarodno gasilsko športno tekmovanje Firefighter Combat Challenge Slovenija – Najtežji dve minuti v športu. Udeležilo se ga je skoraj 300 tekmovalcev, med njimi tudi 14 deklet.

FCC Bled 2014 – najtežji dve minuti v športu

V soboto 23. in nedeljo 24. avgusta 2014 bo v veslaškem centru v Mali Zaki na Bledu 5. mednarodno gasilsko športno tekmovanje Firefighter Combat Challenge Slovenija.

Povezani članki